Теми: <<>>
Отиди на:: ФорумитеТемитеНова темаТърсиВход
Страници: 123456>>
Страница: 1 от 6
Конкурсът на Аргус за 2008 г.
Изпратено: Goa (IP съхранено)
Дата: 14.03.08 09:05:06

Издателство АРГУС обявява
деветия си конкурс
от годишните награди за българска фантастика.

Единственото ограничение е пределът на вашето въображение!
Наградите ще се присъждат в категориите роман и разказ
само за непубликувани произведения.

Фантастичните произведения, подписани от автора, да се изпращат на адреса на издателство АРГУС, придружени с кратка автобиография. Годишно се приема само по едно участие на автор (възможно и в двете категории). Приемат се само четливи копия на пишеща машина, компютърна разпечатка или електронен вариант (изпратен файл по e-mail). Ръкописи не се рецензират и не се връщат.

Условия:

Роман: до 300 страници (450 хил. знака)
Награда: публикуване в поредицата “Нова българска фантастика” на издателство АРГУС.

Разказ/повест: до 100 страници (150 хил. знака)
Награди:
първа – 250 лв.
втора – 150 лв.
трета – 100 лв.
Наградените и избрани сред най-добрите разкази ще бъдат публикувани в поредната антология “Хоризонти” от “Нова българска фантастика” на АРГУС.

Внимание: Срокът за изпращане на текстовете е 24 май 2008 г.

Материалите изпращайте на адрес:
Изд. АРГУС, 1463 София – пк 5
или по електронна поща: argus@ttm.bg

Re: Конкурсът на Аргус за 2008 г.
Изпратено: vira (IP съхранено)
Дата: 15.03.08 15:53:27

Виждам, че срокът за изпращане е променен от 1.04 на 24.05. Ще публикувам обявата в блога си, надявам се, че Аргус няма да имат нещо против!

[vira111.wordpress.com]

Изпратено: Roland (IP съхранено)
Дата: 21.03.08 20:46:35

В какъв състав е журито? Да знам има ли смисъл да си пращам пак разказа, дето го използвам за подобни мероприятия smiling smiley

Изпратено: Stanimir (IP съхранено)
Дата: 28.07.08 15:54:14

Текстът по-долу е цитат от коментара на една дама в подобен форум:
"Междувременно следях редовно форумите и за най-малката капчица информация какво става, кога ще излязат резултатите и т.н.

И те излязоха - през декември, на панаира на книгата. Беше обявено, че Аргус кани всички на събирането (защото ще представи и новите си книги). Няколко дни преди събитието ВЕЧЕ ЗНАЕХ, че не съм сред наградените, защото иначе щяха да ми се обадят. Това поне научих от форумите - награден ли си, предварително ти се обаждат да отидеш, не си ли награден, попадаш в общата покана."
Тя поне е открила "Капчица" информация, а аз и нея нямах късмет да открия. Очевидно през декември в ставало нещо,за което нищо не знам!
Знам само,че наградените са двама съименици: Ивайло Иванов,а третите награди вземат Адриан Лазаровски и Ценка Бакърджиева. Освен това всичко друго ми е пълна мъгла! А аз искам да знам:
1. Дали е публикуван мой разказ!
2. Къде мога да прочета разказите? Наградение,но не само тях!
3. Кога ще излязат книгите "Секси Хоризонти" и Антологията с разказите от конкурса "Фантастика през 100 очи"? Когато излязат къде ше се продават?
4.Ако вече са излезли къде да ги търся? За сега преглеждам сайта на "Пингвините" www.pe-bg.com , погрешно място ли търся?
Глас в пустиня!
Гъста мъгла! Ако някой знае нешо,моля да ми каже!

Изпратено: Робин от Локсли (IP съхранено)
Дата: 29.07.08 09:59:16

Какво,всъщност, не ти е ясно?
Секси хоризонти не са излезли (има слухове, че се придвижва напред, макар и бавно). Инак гугълчо и генералчо щяха да знаят...
При това положение:
1) твоят разказ НЕ Е издаден.
(дали ЩЕ бъде издаден е отделен въпрос, може да се осведомиш чрез запитване на argus@ttm.bg)
2) Никъде, доколкото сборника не е издаден. Някои автори публикуваха творбите си в интернет, ако си чак толкова загорял - рови, търси. Контакти с авторите също могат да се изкопаят
3) Господ знае... Но ако искаш нещата да се ускорят, може да предложиш спонсорските си услуги на споменатия електронен адрес.
4) никъде, съгласно 1) и 2). Но като излязат, обещавам ти един тлъст анонс тук, в този форум. Така че следи форума, има и други интересни неща

И относно гласа в пустинята и гъстата мъгла. Издаването на БГ фантастика, както се досещаш, е занятие НЕблагодарно и НЕдоходоносно. Дори издателство с традиции в тази област не може да си позволи щатен ПР, сиреч - човек който систематично да поства анонси и новини, да дава срокове и обещания и да "поддържа огъня". Затова може би си съставяш погрешното впечатление, че на никой не му пука за теб и написаното от теб и че всичко е тотално безхаберие (както повечето неща в БГ). Уверявам те, че не е така, макар че говоря от свое име, а не от името на издателство Аргус. Радвай се, че нещо все пак се случва, в тази малка и изстрадала страна, че някой все пак има добро желание за нещо, че някой все организира нещо и се старае нещото да изглежда добре.
Ако това не те устройва, предложи нещо по-добро, има десетки хора които с радост (и скептицизъм!) ще те изслушат

Изпратено: sol_lam (IP съхранено)
Дата: 08.12.08 08:01:03

Кои са наградените за 2008 година?

Изпратено: kalein (IP съхранено)
Дата: 08.12.08 08:53:04

Ето.

~ ~ ~

С мълчание убий простака.
(народна мъдрост)

Човешката библиотека завладява българите, гони се с поганци, ПИТА възГОЛЯМО, съ-участва в изгрева на Слънцета недосегаеми и създава нови поколения Кристали...
Как да не я обичаш?

Изпратено: Zvezdichko (IP съхранено)
Дата: 08.12.08 09:36:59

Това са резултатите за "Секси Хоризонти", не за тоя, за който говорим.

Изпратено: robinofloksli (IP съхранено)
Дата: 08.12.08 09:40:54

@zvd...
На "тоя" аз съм на скромното трето място. Мързелът ми официално е документиран и удостоен с грамота. Слава богу, че адаша не е участвал, ако беше на 1 или 2 място, щях да се гръмна
На първо място е авторката на Снежните пясъци на Хира. Нямам честта да познавам нея или творчеството и, затова нищо не мога да кажа, освен че чух 1-2 позитивни мнения за работата и.
За второто място и толкова не мога да кажа

Дата: 08.12.08 09:42:18

------->Слава богу, че адаша не е участвал, ако беше на 1 или 2 място, щях да се гръмна<------------------

Той ОФИЦИАЛНО обяви в другия форум, че ще си почива от конкурси.

А коя е тази авторка?

Дата: 08.12.08 10:43:38

Красимира Стоева взе първото място (не съм чел нейния разказ), а второто беше също за жена, т.е. момиче - ако не се лъжа, Геновева Димова (15- или 16-годишна), за разказа "Драконът и портокаловият сок" - и ако не се бъркам, това е много сладко разказче smiling smiley.

Красимира Стоева е тази, която издаде "Снежните пясъци на Хира", правилно. Харесват ми идеите й, но хора като Робин вероятно ще кажат, че й трябва и на нея сериозен редактор - най-вече за съкращаване на текстовете. По отношение на четивността, демек. Ще се съглася с тях, също и образите се нуждаят от малко засилване (такива спомени имам от двата разказа на Красимира, които съм чел, в момента навлизам в книгата й).

Иначе - адмирации за всички наградени smiling smiley.

Дата: 08.12.08 11:06:25

Оная бившата ми смотания, с която ходих няколко години, добре че не е участвала или поне не е спечелила smiling smiley Тя със сигурност не може да се мери с талантливите 15-годишни деца.

(Приказвам така, че да мога да се разбера само аз)

Изпратено: kalein (IP съхранено)
Дата: 08.12.08 11:56:40

Goa Написал:
-------------------------------------------------------
> Красимира Стоева взе първото място (не съм чел
> нейния разказ), а второто беше също за жена, т.е.
> момиче - ако не се лъжа, Геновева Димова (15- или
> 16-годишна), за разказа "Драконът и портокаловият
> сок" - и ако не се бъркам, това е много сладко
> разказче smiling smiley.

Никак не бъркаш - виж и тук.

smiling smiley))

P.P. Всъщност бъркаш - новела е, не разказче. tongue sticking out smiley

Редактирано 1 пъти последният път 08.12.08 11:57:48.

Изпратено: Poli (IP съхранено)
Дата: 08.12.08 13:07:16

А кои романи са наградени в конкурса и кога ще ги издават ?

Дата: 08.12.08 15:53:52

За роман бяха дадени три втори награди - първа и трета награда нямаше. Наградените са Кристин Юрукова, двама съавтори (за съжаление не ги познавам и не им запомних имената) и Сим Николов. Според журито всеки един от трите романа се нуждае от редактиране, за да може да бъде издаден, затова и никой не е получил първата награда.

Дата: 08.12.08 16:03:43

На въпроса кога ще ги издават - не се знае. Още чакаме Запали свещ на дявола, който е печеливш за 2005 или 2006, не помня

Дата: 08.12.08 16:08:55

Ще ги издават само ако бъдат редактирани, нали беше там и чу smiling smiley.

Дата: 08.12.08 16:11:09

Янчо биде редактиран (от самия себе си, той е прекрасен редактор!) и въпреки това не е издаден. Затова и се съмнявам в това което ЧУХ

Дата: 08.12.08 16:46:38

Не е издаден досега, но ще бъде през 2009. Освен ако ти не хванеш да го издадеш до края на 2008 година smiling smiley.

Дата: 08.12.08 17:09:58

@goa...
Има една бин-гесеритска поговорка - не вярвай някого ще го издадат, докато не видиш книжното тяло. Но и тогава можеш да сгрешиш.

Страници: 123456>>
Страница: 1 от 6

Вашето Име: 
Вашата електронна поща: 
Тема: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically. If the code is hard to read, then just try to guess it right. If you enter the wrong code, a new image is created and you get another chance to enter it right.
CAPTCHA