Издателство АРГУС обявява
деветия си конкурс
от годишните награди за българска фантастика.
Единственото ограничение е пределът на вашето въображение!
Наградите ще се присъждат в категориите роман и разказ
само за непубликувани произведения.
Фантастичните произведения, подписани от автора, да се изпращат на адреса на издателство АРГУС, придружени с кратка автобиография. Годишно се приема само по едно участие на автор (възможно и в двете категории). Приемат се само четливи копия на пишеща машина, компютърна разпечатка или електронен вариант (изпратен файл по e-mail). Ръкописи не се рецензират и не се връщат.
Условия:
Роман: до 300 страници (450 хил. знака)
Награда: публикуване в поредицата “Нова българска фантастика” на издателство АРГУС.
Разказ/повест: до 100 страници (150 хил. знака)
Награди:
първа – 250 лв.
втора – 150 лв.
трета – 100 лв.
Наградените и избрани сред най-добрите разкази ще бъдат публикувани в поредната антология “Хоризонти” от “Нова българска фантастика” на АРГУС.
Внимание: Срокът за изпращане на текстовете е 24 май 2008 г.
Материалите изпращайте на адрес:
Изд. АРГУС, 1463 София – пк 5
или по електронна поща: argus@ttm.bg
Текстът по-долу е цитат от коментара на една дама в подобен форум:
"Междувременно следях редовно форумите и за най-малката капчица информация какво става, кога ще излязат резултатите и т.н.
И те излязоха - през декември, на панаира на книгата. Беше обявено, че Аргус кани всички на събирането (защото ще представи и новите си книги). Няколко дни преди събитието ВЕЧЕ ЗНАЕХ, че не съм сред наградените, защото иначе щяха да ми се обадят. Това поне научих от форумите - награден ли си, предварително ти се обаждат да отидеш, не си ли награден, попадаш в общата покана."
Тя поне е открила "Капчица" информация, а аз и нея нямах късмет да открия. Очевидно през декември в ставало нещо,за което нищо не знам!
Знам само,че наградените са двама съименици: Ивайло Иванов,а третите награди вземат Адриан Лазаровски и Ценка Бакърджиева. Освен това всичко друго ми е пълна мъгла! А аз искам да знам:
1. Дали е публикуван мой разказ!
2. Къде мога да прочета разказите? Наградение,но не само тях!
3. Кога ще излязат книгите "Секси Хоризонти" и Антологията с разказите от конкурса "Фантастика през 100 очи"? Когато излязат къде ше се продават?
4.Ако вече са излезли къде да ги търся? За сега преглеждам сайта на "Пингвините" www.pe-bg.com , погрешно място ли търся?
Глас в пустиня!
Гъста мъгла! Ако някой знае нешо,моля да ми каже!
Какво,всъщност, не ти е ясно?
Секси хоризонти не са излезли (има слухове, че се придвижва напред, макар и бавно). Инак гугълчо и генералчо щяха да знаят...
При това положение:
1) твоят разказ НЕ Е издаден.
(дали ЩЕ бъде издаден е отделен въпрос, може да се осведомиш чрез запитване на argus@ttm.bg)
2) Никъде, доколкото сборника не е издаден. Някои автори публикуваха творбите си в интернет, ако си чак толкова загорял - рови, търси. Контакти с авторите също могат да се изкопаят
3) Господ знае... Но ако искаш нещата да се ускорят, може да предложиш спонсорските си услуги на споменатия електронен адрес.
4) никъде, съгласно 1) и 2). Но като излязат, обещавам ти един тлъст анонс тук, в този форум. Така че следи форума, има и други интересни неща
И относно гласа в пустинята и гъстата мъгла. Издаването на БГ фантастика, както се досещаш, е занятие НЕблагодарно и НЕдоходоносно. Дори издателство с традиции в тази област не може да си позволи щатен ПР, сиреч - човек който систематично да поства анонси и новини, да дава срокове и обещания и да "поддържа огъня". Затова може би си съставяш погрешното впечатление, че на никой не му пука за теб и написаното от теб и че всичко е тотално безхаберие (както повечето неща в БГ). Уверявам те, че не е така, макар че говоря от свое име, а не от името на издателство Аргус. Радвай се, че нещо все пак се случва, в тази малка и изстрадала страна, че някой все пак има добро желание за нещо, че някой все организира нещо и се старае нещото да изглежда добре.
Ако това не те устройва, предложи нещо по-добро, има десетки хора които с радост (и скептицизъм!) ще те изслушат
@zvd...
На "тоя" аз съм на скромното трето място. Мързелът ми официално е документиран и удостоен с грамота. Слава богу, че адаша не е участвал, ако беше на 1 или 2 място, щях да се гръмна
На първо място е авторката на Снежните пясъци на Хира. Нямам честта да познавам нея или творчеството и, затова нищо не мога да кажа, освен че чух 1-2 позитивни мнения за работата и.
За второто място и толкова не мога да кажа
Красимира Стоева взе първото място (не съм чел нейния разказ), а второто беше също за жена, т.е. момиче - ако не се лъжа, Геновева Димова (15- или 16-годишна), за разказа "Драконът и портокаловият сок" - и ако не се бъркам, това е много сладко разказче .
Красимира Стоева е тази, която издаде "Снежните пясъци на Хира", правилно. Харесват ми идеите й, но хора като Робин вероятно ще кажат, че й трябва и на нея сериозен редактор - най-вече за съкращаване на текстовете. По отношение на четивността, демек. Ще се съглася с тях, също и образите се нуждаят от малко засилване (такива спомени имам от двата разказа на Красимира, които съм чел, в момента навлизам в книгата й).
Оная бившата ми смотания, с която ходих няколко години, добре че не е участвала или поне не е спечелила Тя със сигурност не може да се мери с талантливите 15-годишни деца.
(Приказвам така, че да мога да се разбера само аз)
Goa Написал:
-------------------------------------------------------
> Красимира Стоева взе първото място (не съм чел
> нейния разказ), а второто беше също за жена, т.е.
> момиче - ако не се лъжа, Геновева Димова (15- или
> 16-годишна), за разказа "Драконът и портокаловият
> сок" - и ако не се бъркам, това е много сладко
> разказче .
За роман бяха дадени три втори награди - първа и трета награда нямаше. Наградените са Кристин Юрукова, двама съавтори (за съжаление не ги познавам и не им запомних имената) и Сим Николов. Според журито всеки един от трите романа се нуждае от редактиране, за да може да бъде издаден, затова и никой не е получил първата награда.